Någon vänlig själ...

10/20/2009 05:46:00 em jojo 7 Comments

 
... som har ett stickmönster som liknar min bild och kan tänka sig att dela med sig? Eller vet var jag kan hitta ett? Jag vill så gärna sticka en trekantig sjal med spetskant, men jag är än så länge för dålig på att omvandla mönster så att det skulle fungera att göra ett eget. Just udden längst ner tror jag är svårast att få till. Har kikat lite på Ravelry, men allt känns så komplicerat...
Jag fortsätter mitt sökande...

7 kommentarer:

Emma sa...

Hej!
Jag har tyvärr inget mönster.. För jag kan inte följa mönster.. MEN jag har en liten idé!
Jag har nämligen stickat många sjalar i trekantsmodell! Jag brukar starta med 3 maskor och ökar i varje start av ett varv med en maska. Vill man kan man öka en i slutet med. Sen kan du virka dit en spetskant i slutet! :) tips a la Emma!

anna sa...

Jag är nog inne på samma linje som Emma, att virka spetskanten sist. Men mer hjälp än så kan jag tyvärr inte ge eftersom jag inte är så bra på just stickandet.

Jullan sa...

Just precis ett sånt mönster är jag också på jakt efter!

Ha det gott!

P.S Ska snart börja på din mössa!

Maria sa...

Jag brukar precis som Emma öka en maska i början av varje varv - tycker inte det blir lika bra om man ökar i slutet också, men det är ju en smaksak. Finns en hel del sjalar på garnstudio.com och en del på monsterarkivet.blogspot.com. Du kanske kan hitta nån' idé och ändra så det blir som du vill ha det.

Lotta sa...

Jag kan tyvärr inte hjälpa dig med ditt mönster. Stickar så sällan utan har "snöat in" totalt på virkning.
Men.....
...jag vill bara berömma dig för allt fint du gör och tacka för all inspiration, den gläder mig varje dag. I helgen ska jag till Helsingborg så din mössa kommer att knåpas ihop under bilfärden från Stockholm.
Kram från Lotta

Anonym sa...

Hej!

Tack för en fin blogg!

Denna håller jag på med och hittade på Ravelry http://www.ravelry.com/patterns/library/mini-mochi-shawlette

Philippa

metamorphosis har gjort en sjal som låter som din beskrivning (minus spetskanten). Inspiration?

http://metamorphosis.blogg.se/2009/november/stickat-valentina.html