Höstpyssel kanske?

9/02/2009 08:26:00 em jojo 16 Comments

 
Här kommer mitt mönster till muddarna. Det blir snyggare än vad det är svårt... Är som sagt ingen expert på att skriva mönster, men jag hoppas det går att förstå. Let me know om det är åt skogen. Storleken är ganska liten , men det går ju att laborera med olika tjocklek på garn och nål. Eller genom att lägga upp flera maskor. Jag har använt tvåtrådigt yllegarn (många olika från långt ner i garnkorgen) och storlek 4 på virknålen.
Muddar
Gör en ögla, virka sen 38 lm. 1fm i andra maskan från nålen.
varv 1:
*hoppa över två m, 5 st i nästa m, hoppa över 2 m, 1 fm i nästa m.* Upprepa *-*, avsluta till sist varvet med 3 lm,( =första st i nästa varv), vänd.
varv 2:
2st i förra varvets sista fm, * hoppa över 2 m, 1 fm i nästa, hoppa över 2 m, 5 st i nästa m.* Upprepa *-*, avsluta varvet med 3 st i sista maskan.
Upprepa varv 1 och 2 till önskad längd (jag upprepade mönstret sex gånger), avsluta sedan med 1:a varvet igen, men skippa de tre luftmaskorna på slutet. 
Nu ska öglorna virkas. Virka ex 4 lm, hoppa över några maskor, 1fm osv (se bilderna ovan för bättre beskrivning). Längden på lm-bågarna beror såklart på knapparnas storlek och antal.
Fäst trådar och sy i knappar, virka en till....
Lycka till!

16 kommentarer:

Antje sa...

Va' fina de blev...

Susanne sa...

Tack snälla för att Du delar med Dig! Nu vet jag PRECIS vad jag ska göra när jag är klar med det jag håller på med! :-)

KRAM!

svartanova sa...

Ja tack snälla du!
Jag ska definitivt lägga till detta på min VILL GÖRA-lista Högt upp! :)

Kram, Annelie

P.S Vilken härlig lyx att bli bjuden på god kaka. :)

O så tjusiga!!

Wiie, så fina :) Perfekt nu till hösten!

VvW Design sa...

Tack snälla för mönstret ... kanske något jag ska göra med en av mina färgade garn. Så fina de är!
KRAM

Jullan sa...

Tack för mönstret! Nu blev min "att virka-lista" ännu längre!!
Jättefina! Passar ju bra nu när hösten börjar komma! Mössan i förra inlägget tycker jag var supergullig! Finns det även mönster på den?

Pom A sa...

Tack för mönstret!!
Ha en trevlig helg!

Louise sa...

Väldigt fina! Tack för att du delar med dig av mönstret. :)

Made By K sa...

Vilka ursnygga muddar, dessa måste jag prova göra...ett kanonbra sätt att använda lite snygga knappar också:) Tusen tack!!

Krumelur sa...

Vilka snygga muddar!!! Tusan att jag inte är så haj på stickor... är bättre med virknålen!! Kanske måste anlita mamma till dessa... :)

carina sa...

åå vilka söta dessa måste jag testa att virka

Amanda sa...

Grymt! Det här är precis vad jag just satt och letade efter. Jag hoppas mitt garn räcker. Tänker börja på momangen. Kul att jag hittat din blogg så jag har något att göra nu när skolan börjar och man egentligen ska göra läxor och annat.

Linda sa...

Jätte fin muddar och tack så mycket för mönstret men jag har en liten fråga. Nu har jag virkat två gånger och får samma resultat det blir som att ju fler varv jag gör desto större blir den så den blir som en treangel. Så när jag tar den runt handleden blir det mer som en volang. Beror det på att antalet maskor ökar eller att de ökar för mycket?

jojohanna sa...

Hmm, knepigt. Det ska inte bli fler maskor på varje varv. Hoppar du över tillräckligt många maskor?

linda sa...

Jag trodde det :) men nu när jag bad en kompis läsa så visade det sig att jag missade en "hoppa över maskor", men tack i alla fall för hjälpen