Pimp my iPhone

7/26/2010 08:42:00 em jojo 13 CommentsDet går lite långsamt med målningen, tappade inspirationen innan jag ens hade börjat... Så istället har jag roat mig med att skriva ihop ett nytt virkmönster. Det är ett skyddsfodral till en iPhone, som gör att man inte behöver plocka upp sin iFån ur en ”strumpa” varje gång. Här har jag också gjort plats för hörlurarnas ingång, för ”storknappen” och för laddaren. 

Jag har använt Drops Safran och virknål 2. Var uppmärksam på att både varv 33 och 36 är längre än de andra, för att det ska bli enkelt att genomgående använda ena ”kortsidan” som startpunkt för alla varv. Som vanligt, pip till om något är helt åt skogen. Mycket nöje!

Gör en ögla och virka sedan 21 lm.

varv 1: 1 fm i andra maskan från nålen, 2 fm, 2 lm, hoppa över två m, 1 fm i nästa m, 13 fm, 2 fm i nästa m. Nu virkar man på tillbakavägen: 2 fm i första m, 13 fm, 2fm i luftmaskbågen, 2 fm, 2 fm i nästa m. Förhoppningsvis är det 42 maskor på varvet nu.

varv 2: 3 fm, 2fm i luftmaskbågen, 1 fm i varje m varvet ut.

varv 3-9: fm.

v 10: 3 fm, 1 lm, vänd, 1 fm i andra maskan från nålen, 28 fm, 1 lm, vänd.

v 11-32: 1fm i andra maskan från nålen, 28 fm, 1 lm, vänd.

v 33: 1 fm i andra maskan från nålen, 28 fm, 13 lm, fäst lm-remsan i första fm på andra sidan, 25 fm.

v 34: fm.

v 35: 8 fm, 1 lm, vänd, 1 fm i andra maskan från nålen, 38 fm, 1 lm, vänd.

v 36: 1 fm i andra maskan från nålen, 38 fm, 3 lm, fäst lm-remsan i första fm på andra sidan, 30 fm.

v 37-39: fm.

Avsluta med en smygmaska, klipp av en ganska lång bit av tråden, dra igenom. Sy sedan ihop toppen. (Jag lämnade en bit öppen för att kunna få in laddaren).

Dekorera efter eget tycke och smak! Träng på fodralet på telefonen. Klart!

13 kommentarer:

Emilia sa...

Åh så smart (och fint förstås), kommer nog att vilja göra ett liknande som passar min Androidtelefon :)

Jo sa...

Smart att göra en öppning! Sådant fodral måste jag testa att göra! :) Tack för mönstret, supersnällt att du lägger upp det!

Jag som hade tänkt nålbinda ett till i vinter, men det här är ju onekligen lockande!

m sa...

Så fint fodralet är!
Och vad kul att du fått samma idé som jag,
http://sjuttioprocentgarn.blogspot.com/2010/05/mp3-fodral.html
fast vi har inte gjort riktigt likadant och jag har definitivt inte varit ordentlig nog att skriva ner mönstret! Snällt av dig!

vicky sa...

Vad fint ditt fodral blev! gillade jätte mycket blommorna du broderat på baksidan. Blev lite sugen på att virka en sådan :)

Vattenpuss sa...

Jättefina fodral! Det här måste jag prova! Tackar för mönstret!

sarah sa...

hej
är lite nybörjare på detta...men fattar inte hur du menar här:

varv 1: .... 13 fm, 2 fm i nästa m. ska jag göra 13 fm i samma maska?? får små rundlar då jag gör det..

mvh
Sarah

jojohanna sa...

@Sarah: Jag tyckte också det var svårt att förstå virkmönster till att börja med, och jag är definitivt ingen expert på att skriva dem...

I det här mönstret så menas det att du ska virka 1 maska i varje maska 13 ggr. Alltså nästan hela raden ut. Sedan gör du 2 maskor i nästa maska så att det blir dubbelt i en maska. osv...

Hoppas det är ok förklarat, annars är det bara att fråga vidare!

Lycka till!

sarah sa...

Hej igen Johanna..
jag lär nog pesta dig med lite frågor.
har fastnat här:
v 10: 3 fm, 1 lm, vänd, 1 fm i andra maskan från nålen,...ska jag nu fortsätta framåt? med de föregående maskor så ser det ut som ena sidan på skärmen, men om jag ska fortsätta framåt så förstörs ju den höjningen??

jojohanna sa...

@Sarah: Ingen fara, jag svarar så gärna. Varv 10 är det första varv som man börjar att virka fram och tillbaka på, (och inte runt, runt). Allt för att som sagt göra plats för skärmen. När du sen har gjrort de 28 maskorna och sen vänder igen så kommer det att bli en höjning även på andra sidan. Du kommer nu att virka fram och tillbaka bra många varv, innan det är dags att virka runt, runt igen...
Kämpa på!

SockerSarah sa...

Hej Johanna,
tack för dina snabba svar. Men... är iofs blondin.. men om jag virkar så, så kommer ju skärmrutan att täckas?, jag hänger med på höjningen...eller aha.... är det så att det är baksidan som detta hamnar på?
ok..testar att fortsätta... Tack igen !

MalinJohanna sa...

Hej! Fodralet är verkligen jättefint och jag började på med ett till min make. Tyvärr är jag en novis på virkning och han hade lite extra önskemål gällande hålen och öppningarna, men nu har jag i alla fall kommit ner till displayen. Maken testade fodralet, och prövade också att ringa med telefonen med fodralet på. Han sa att vanligen låses skärmen när man ringer så man inte kan trycka på den i misstag med kinden (nån sorts ljussensor, som inte syns, uppe till vänster). Med fodralet på fungerade tyvärr inte den här funktionen så skärmen var sas inte låst. Har du haft problem med det här?

Anonym sa...

Jag gjorde hål för kameran, och för ljudlös(?)-knappen på kanten i höjd med kameran. Funderar på att överge hela projektet pga ljussensorn nu... Får se om jag återupptar det i ett annat skede, för fodralet du gjort är verkligen fint!