Cover up

7/21/2013 12:57:00 em jojo 2 CommentsEtt inlägg mest för att testa det nya formatet på min blogg. Det var ju verkligen dags att uppdatera designen. Och få plats med större, tydligare bilder. Headern är fortfarande under utveckling. Vad tycks om det nya?

Det är verkligen pysselväder utanför knuten idag, som det har varit många andra dagar den här sommaren. Vi väntar fortfarande på sol och värme här i Jämtland. Den är på väg, det har meteorologerna lovat. Jag pysslar för tillfället med en evighetssjal, funderar på att sy något lapptäcksliknande och så läser jag en del sommarlitteratur. För avslappningens skull.

Såna däringa skämsböcker. Ja, historiska romaner, där man efter en sida vet att lorden/earlen/viscounten/fattigmansomsnartvisarsigvarahertig blir kär i den fagra damen. Och så måste det hända en massa missförstånd och så vidare på vägen innan de får varandra och lever lyckliga i alla sina dagar. Ja, ni fattar. Fast den här sommaren är de åtminstone på engelska. Man kan göra sig en hel del bra fynd på loppisar. 

Iallafall, till just sådana böcker passar pocketfodral ypperligt. Som en liten cover up liksom. Jag har gjort det tidigare, men den här gången lade jag också till ett gummiband för att hålla ihop det hela. Använde hålslagaren för att göra hål o både bok och fodral, trädde igenom gummibandet och använde två knappar som stopp. Enkelt och praktiskt.

Den fina gunghästen på bilden har förresten min morbror snickrat. Den skulle på förvaring på vinden för ett gäng antal år sedan, men stannade visst i vardagsrummet som en inredningsdetalj. Uppskattad av besökande barn förstås, men lite i vägen när det ska dammsugas...

2 kommentarer:

Antje sa...

Fina uppdateringar/designer på bloggarna - fast jag skulle vilja ha ett annat typsnitt. Det här känns som gamla skrivmaskintext och är en aning tungläst åsså behöver gamögona större text ;)
Pöss

Monkan sa...

Får väl erkänna att jag inte kommer ihåg hur bloggen såg ut innan... Men jag tycker den ser tipp topp ut i alla fall :) Stilrent och snyggt. Ja, så pass snyggt, att jag raskt härmade och la in ett par rader CSS i min bloggmall för att få en också få en linje under datumet i mina inlägg :)

Jag borde också göra nåt mer drastiskt med min blogg. Den bygger på en urgammal mall och det gör att det inte går att använda snabbfunktioner som ändra bredd i mallverktyget, jag måste in och kladda direkt i koden för att göra sånt. Jag har också några undersidor klara, men inte publicerat pga mallen. Igen så måste jag antingen byta mall eller skriva nån egen kod för att få snygga flikar.

Fiffigt att klä in skämsboken i ett snyggt fodral :) Själv har jag läst deckare på löpande band i sommar, lånade på bibblan så det är inga pocket utan tunga böcker. Lite jobbigt när man ligger i parken och solar, att hålla i en sån tegelsten.

"Nånting lapptäcksliknande" låter intressant, det vill jag också göra och behöver inspiration. Ser fram emot att hitta nåt snyggt här längre fram :)

Ser att du har en Ravelry-logga sidomenyn. Är lite nyfiken på Ravelry så jag kanske återkommer med lite frågor.