Parlez-Vous Anglais?

2/10/2010 07:16:00 em jojo 7 Comments

Jag har tänkt att bygga upp ett pysselbibliotek, och härom veckan köpte jag två stickböcker (och en amigurimibok, för att jag skulle ha med något att visa på kursen). Tyvärr fanns inte boken jag ville ha på svenska, nämligen Stickhandboken. Tydligen har man slutat att trycka den. Så det fick bli den engelska varianten istället, The Knitter's Handbook, och jag tänker mig att jag ska bli en expert på engelska sticktermer framöver. Väldigt nöjd med det köpet, men den andra stickboken var tråkig och mossig. Inte alls så färgglad som framsidan utlovar.
Har man bara koll på de engelska sticktermerna så kommer ju en helt ny värld att öppnas, så många mönster som det finns i cyberspace... Men lite konfunderad har jag blivit, och inte hunnit konsultera min vän Stickexperten. Om någon vänlig stickande själ har koll, vad är det egentligen för skillnad på yf, yon och yrn?
Nu ska jag gotta ner mig i soffan och fortsätta tumma på sidorna i mina nya, frasiga böcker!

7 kommentarer:

Jo sa...

Jag älskar engelska stickbeskrivningar, de är alltid så exakta och beskriver precis vad man ska göra, varv för varv. De är ju faktiskt bättre än vanliga svenska beskrivningar!
Jag brukar youtube:a typ "tutorial" och förkortningen, det brukar hjälpa :)

Jag tror att det är samma sak alla förkortningar, det är alltså som YO (yarn over =omslag tror jag det heter på svenska) Den här sidan är kanon att kolla på när man hittar en förkortning man inte kan, dom har instruktionsvideor till många av förkortningarna också :-)

http://www.knittinghelp.com/videos/knitting-glossary

elin sa...

Läser den här bloggen sporadiskt och tycker den är så bra så jag har tagit mig friheten att länka till den. Hoppas detta är okej !

Emilia sa...

Lycka till med stickengelskan - tycker också att det e lite klurigt, men som du säger bara man har koll på termerna så öppnar ju sig en helt ny värld av mönster :)
Söt Pelle Pingvin!

Sunna sa...

Jag tycker också om eng, mönster. Man lär sig dem snabbt. underbart med nya böcker

svartanova sa...

Vad roligt att ha ett pysselboksbibliotek!
Det ska bli spännande att se vad det blir av din stick-resa när du ger dig ut i världen. Med internet kan man lösa det mesta, det är verkligen helt fantastiskt. :)

Anonym sa...

åh! jag har den där 400 knitting stitches, och det är världens bästa bok! man nästan dreglar när man läser i den haha (iallafall om man gillar att sticka ;) )