Fire

5/11/2012 05:12:00 fm jojo 2 Comments


De flesta gummor kliver upp jättetidigt* och dricker en kopp med morgonkaffe. Idag är jag en gumma . Vaknade vid fyra och kunde inte somna om. Lika bra att kliva upp, dricka en kopp kaffe och mysa istället för att ligga och vrida och vända på sig och känna stress över utebliven sömn. Kanske ska jag passa på att sortera lite tvätt. Synd att det är lite väl tidigt för att dammsuga, av hänsyn till grannarna alltså, annars hade det ju varit en perfekt sysselsättning.

Sticka är ju också något alla gummor gör** efter de druckit sitt morgonkaffe, så det kanske är det jag ska göra istället för att dammsuga. Tystare så. Jag färgade nytt garn härom veckan, i ett par härligt eldiga nyanser. Ett gäng glödande strumpor kan det nog bli av garnet, hade det varit tunnare hade jag gärna stickat en sjal i den här färgkombon. Men jag kan ju färga mer garn, så det hinns nog med vad det lider.

* Jag är fullt medveten om att det finns delar av den äldre befolkningen som gärna tar sovmorgon. 
** Jag är också fullt medveten om att inte alla stickar.


Gumma är för övrigt ett väldigt fint ord tycker jag. När det väl är dags blir jag gärna en gumma. Men inte riktigt än. En inre tant, det har jag däremot redan. 

2 kommentarer:

Annika sa...

Jag ler när jag läser ditt inlägg! Jag tycker att stickning är en utomordentlig sysselsättning när man inte kan sova. Jag gillar oxå ordet gumma. :) Ha en skön helg!

Li.W sa...

Så fint beskrivet. Jag gillar oxå att vara gumma ibland :)
Kram Linda