Man ska ta tillvara på allt...

10/30/2009 10:07:00 fm jojo 3 Comments

 
... så därför har jag gjort armband/armringar av papprullarna som en del garn är nystat runt. Klädde in dem med tyg först och sen har jag lindat garn och pärlor runt, runt. Tyvärr är en del lite för stora att ha som armband, så jag tänkte skapa ett nytt mode med armringar, som ska sitta lite högre upp... Det är snyggt. Har fyra till som väntar på att bli klara, men de får vänta ett tag för nu åker jag upp till stugan över helgen. Kanske samlas hela familjen den här helgen, det blir mysigt. På söndag kväll drar jag vinnaren i utlottningen, så passa på att vara med till dess!
Ha nu en skön allhelgonahelg.

3 kommentarer:

Repris

10/29/2009 09:16:00 fm jojo 2 Comments

 
Tillbaka från Trondheimsresa nr 2 det här året. Vi bjöds på blandat väder, men med trevligt sällskap och massor att titta på och inspireras av så gjorde det ingenting att himlen var grå. Billigt är det ju inte i Norge, men titta kan man ju alltid göra. Vi kom hem med massor av nya idéer som man bara vill sätta igång med. Men idag blir det universitetsbesök istället för pyssel. Eller, lite pysslande kanske det ändå blir lite senare under dagen...

2 kommentarer:

10 000!

10/25/2009 06:54:00 em jojo 39 Comments

 
Ja, eller iallafall 9991 besökare hittills. Det är ju helt fantastiskt och jag är så glad för alla som hittar hit! Som sig bör så firar jag detta med en utlottning! En sydd vändbar trekantssjal och ett par virkade yllemuddar med knappar som matchar sjalens färger lottar jag ut. Vill man vara med så lämnar man en kommentar. Kom ihåg att skriva ett namn om man är "anonym". Självklart får man gärna länka till utlottningen, men det är inget måste. Om en vecka, alltså den första november, så drar jag vinnaren. Lycka till!
I morgon åker jag till Trondheim igen! Fina vännen och jag ska på minisemester. Härligt att få åka på lite äventyr mitt i höstrusket. Japp, pysselpåsen följer såklart med. Hej så länge!

39 kommentarer:

Det vackra, enkla

10/23/2009 02:13:00 em jojo 3 Comments

 
Det behöver inte alltid vara stort, svårt och tidsödande. Smet in i träslöjdssalen en stund under en lucka och täljde lite. Ett hjärtligt brosch blev det. Enkelt. Vackert.
Nu tar jag helg, men på söndag händer det grejer, den där besöksräknaren tickar ju nämligen på... Trevlig helg!

3 kommentarer:

The more the merrier

10/22/2009 07:06:00 em jojo 3 Comments

 
Fler muddar har det blivit. De går ju så snabbt att göra, och så är det så roligt att rota bland alla knappar för att försöka hitta både färg och antal som passar. Om någon har missat mönstret finns det här. Trevlig kväll!

3 kommentarer:

En grå dag

10/21/2009 06:46:00 em jojo 7 Comments

 
Världen var grå idag. Men klädd i den allra vackraste gråa skrud. Helt underbart. Så idag blir grått dagens färg.

7 kommentarer:

Någon vänlig själ...

10/20/2009 05:46:00 em jojo 7 Comments

 
... som har ett stickmönster som liknar min bild och kan tänka sig att dela med sig? Eller vet var jag kan hitta ett? Jag vill så gärna sticka en trekantig sjal med spetskant, men jag är än så länge för dålig på att omvandla mönster så att det skulle fungera att göra ett eget. Just udden längst ner tror jag är svårast att få till. Har kikat lite på Ravelry, men allt känns så komplicerat...
Jag fortsätter mitt sökande...

7 kommentarer:

Too much

10/19/2009 06:08:00 em jojo 5 Comments

 
Varför vet man inte ibland när man ska sluta... Har avslutat ännu ett projekt som bara väntat på att bli färdigt, men det blev lite för mycket med ett halsband. Skulle nog bara ha gjort de där örhängena jag hade tänkt att göra. Ja ja, snöflingorna är lätta att virka, så några örhängen och kanske lite enrispynt kan det nog bli ändå.
Nä, ta sig i kragen och fortsätta städa nu!

5 kommentarer:

Göra klart

10/18/2009 11:46:00 fm jojo 4 Comments

 
I går tog jag mig i kragen och avslutade två saker som jag haft liggande, en virkad påse (eller det var vad det blev för jag vet inte vad det var tänkt att bli i början...) och ett halsband som bara var tråkigt och tog lång tid. Skönt, då kan jag hitta på andra saker nu.

4 kommentarer:

Lycklig...

10/16/2009 03:47:00 em jojo 5 Comments

 
... är det lätt att vara när man har så fina garnnystan. Jag har nämligen rotat omkring i slöjdsalen igen och hittade både vinda och grunkagrej för att nysta mina ullhärvor. Den här formen på nystan är verkligen min favorit. Så vackra! Det har varit en ganska busy vecka, mer träning än pyssel, men förhoppningsvis blir det lite handarbete i helgen. Ikväll ska jag däremot på personalfest på skolan där jag vickat, för även låtsaspersonal som jag fick följa med. Ska bli skoj.
Trevlig fredagskväll!

5 kommentarer:

Present

10/14/2009 08:45:00 em jojo 1 Comments

 
Tjocksockorna är klara, men det är alldeles för mörkt för att ta ett foto. Det blev ett par sockor att ha på sig hemma, när det drar på golvet. Inget man trycker ner i kängorna, för där kommer de bara att korva sig. Tack för förslag på saker att pyssla med, jultemat är genomgående så det är inte helt omöjligt att det blir något åt det hållet. 
Jag fick förresten en spontanpresent av fina vännen häromdagen, ett gäng härliga träknappar i form av blommor och så en rolig magnet. Bilden (som jag lånat härifrån) talar för sig själv. Spontanpresenter är de bästa presenterna!

1 kommentarer:

Idétorka

10/12/2009 06:22:00 em jojo 5 Comments

 
Just nu har jag inga projekt som kräver full uppmärksamhet, eller som jag är supersugen på att göra, så det kanske är lågsäsong på idéer... Tips på skojiga saker mottages gärna. Idétorkan leder till att det nu blir lite småpysslande med både det ena och det andra. I ett led att bli modigare med stickorna och våga starta på en trekantig spetssjal snart stickar jag nu på en strumpa i skönt yllegarn, det är ju iallafall säsong för tjocksockar. Glad att jag har lyckas tyda ett engelskt mönster, även om det bara är 4 mönstervarv att komma ihåg.
Dags att starta socka no 2, men varför är det så tråkigt att göra den andra!

5 kommentarer:

Söndagspyssel

10/11/2009 03:37:00 em jojo 10 Comments

 
Jag vet att det är ett bra tag kvar till jul, men idag åkte lite pennor och papper fram och då blev det även några "juliga" figurer. Det var länge sedan jag tecknade, så det var riktigt roligt. Jag köpte faktiskt några ProMarkers före sommaren, för jag hade sett vad fint man kunde göra med dem på någon blogg (tyvärr har jag ingen aning om vilken blogg det var, då hade jag såklart länkat) men jag har inte använt dem förrän nu. Det kräver övning, men skoj var det. Är lite extra stolt över mitt "självporträtt", så det lade jag in i sidomenyn.
Nu är det dags för gympaträning och sen hem till föräldrarna där vinterdäcken ligger och väntar på lilla silverbilen. Trevlig söndagskväll!

10 kommentarer:

Gäralaus

10/10/2009 11:46:00 fm jojo 8 Comments

 
Gäralaus är jamska å betyder att man inte har något att göra. Göralös, helt enkelt. Har haft en sådan förmiddag idag, så som den sjalnörd jag är, så tog jag och räknade och fotograferade alla mina sjalar! Ett extremt viktigt och berikande arbete... 35 st hittade jag! Stora, små, fyrkantiga, trekantiga, avlånga. Visst är det konstigt att trots att jag har en sådan respektingivande samling inte alltid hittar en sjal som jag tycker matchar mina kläder?
Nu ska jag iallafall ta mig i kragen, slänga en sjal runt halsen och gå ut på en liten höstpromenad så det blir något vettigt gjort idag. 

8 kommentarer:

Mönsterdags

10/09/2009 05:13:00 em jojo 21 Comments

 
Nu tänkte jag dela med mig av lite mössmönster. Alla tre modeller utgår från det väldigt enkla grundmönstret. Blomman är virkad utifrån det här mönstret, men bara de första åtta varven. Jag har använt virknål nr 7 och garnet är Drops Eskimå. Räkna med tre nystan, då räcker det till blomma också. Blomman fäster jag med en säkerhetsnål.

Grundmönster:
varv 1: Börja med en "magisk ring" med 6 fm (eller virka 4 lm, sätt ihop till en ring med en smygmaska och virka sen 6 fm runt ringen)
varv 2: *2 fm i varje m.* Upprepa *-* (=12 fm)
varv 3: *1 fm, 2 fm i nästa m.* Upprepa *-* (= 18 fm)
varv 4: *2 fm, 2 fm i nästa m.* Upprepa *-* (= 24 fm)
varv 5: *3 fm, 2 fm i nästa m.* Upprepa *-* (=30 fm)
varv 6: *4 fm, 2 fm i nästa m.* Upprepa *-* (= 36 fm)
varv 7: *5 fm, 2 fm i nästa m.* Upprepa *-* (= 42 fm) 
varv 8: *6 fm, 2 fm i nästa m.* Upprepa *-* (= 48 fm)
(Här brukar jag sluta öka för att mössan ska passa mitt huvud. Har ganska litet huvud så för större storlek, som den på bilden: varv 9: * 7 fm, 2 fm i nästa m.* Upprepa *-* (= 54 m))
varv 10 och framåt: Virka 1 fm i varje m tills längden på mössan är lagom.
Ta av tråden, fäst trådar. Klart!

Rosa mössa:
Virka enligt grundmönstret till varv 8 (eller 9, beroende på storlek).
Följ sedan snäckskalsmönstret:
varv 1: *hoppa över 2 m, 5 st i nästa m, hoppa över 2 m, 1 fm i nästa m.* Upprepa *-*.
varv 2: 3 lm, 2 st i samma fm som de 3 lm, hoppa över 2 m, 1 fm i nästa m, *hoppa över 2 m, 5 st i nästa m, hoppa över 2 m, 1 fm i nästa m.* Upprepa *-*, avsluta varvet med 2 st i sista maskan. 1 sm i 3:e lm.
Upprepa mönstervarv 1 och 2 till önskad längd. (Jag avslutade den rosa mössan med två varv fasta maskor).
Ta av tråden, fäst trådar. Klart!

Svart mössa:
Virka enligt grundmönstret till varv 8 (eller 9, beroende på storlek).
Virka sedan 10 varv med fasta maskor och upprepa sedan varv 1 och 2 på snäckskalsmönstret två gånger eller till önskad längd.
Ta av tråden, fäst trådar. Klart!

Låt mig gärna veta om jag har klantat till det någonstans i mönsterbeskrivningen, eller om det är svårt att förstå. Lycka till och trevlig fredagskväll!

21 kommentarer:

Efter

10/08/2009 06:26:00 em jojo 7 Comments

 
Sprätta bort foder, sprätta upp sömmar, klippa med saxen, mönster är fegt, göra ok och ny form, sy ihop, tråckla, pilla med krage, sy fast foder, fixa resår, fålla muddar, fästa trådar, fundera på andra knappar, strunta i det, sätta på en tryckknapp och en hake. Klart! Med en obligatorisk modebloggpose så kommer nu efterbilden på loppiskappan. Jag är jättenöjd och inga fatala misstag gjordes på vägen, så den här jackan kommer definitivt att användas.

7 kommentarer:

Slakt

10/06/2009 06:05:00 em jojo 2 Comments

 
Jag kan inte hålla mig. Hade tänkt att visa upp före- och efterbilder på den slaktade kappan. Men nu är det fortfarande lite kvar att sy (bland annat lite handsömnad, guuu vad haute couture) innan min egen mönsterlösa kappa är klar att användas så efterbilden får vänta någon dag. Ibland känns det bara så bra! Om jag inte gör något klantigt misstag på sluttampen så kommer det bli den mest använda höstjackan det här året. 75 pengar på loppis och lite hantverksmässig kärlek! Det är fint det!
Mössmönster (alltså virkmönster på en mössa, inte på möss) kommer snart, fastnade i kapptillverkning idag. Nu träningsdags!

2 kommentarer:

Dagens mössa

10/05/2009 06:48:00 em jojo 7 Comments

 
Japp, det har blivit en mössa till. Blomman till den här svarta tycker jag mycket om. Några har frågat om mönstret till min rosa mössa, så jag ska skriva ner det så snart som möjligt. Måste virka en till bara. Just nu håller jag på med ett syprojekt, som bara är till mig själv! Ett väldigt ekonomiskt och miljövänligt projekt. Visar i morgon om jag har hunnit klart. Är så inne i det så jag har glömt bort att äta. Det händer ganska ofta när jag sätter igång. Men nu blir det en liten paus för att äta och  fundera på hur jag ska gå vidare.
I morgon är det dags att vara syfröken igen. Känns knappt som jobb.

7 kommentarer:

Jag rymde...

10/04/2009 07:04:00 em jojo 9 Comments

 
... till stugan direkt efter vi hade varit på höstmarknad. Underbart härligt väder under lördagen, och då gick jag bara omkring och njöt av den krispiga luften och de vackre färgerna i skogen. På kvällen började snön och blåsten dra in. Men då det är så mysigt att sitta framför brasan och läsa och pyssla lite, gjorde det inte så mycket att dagens svampjakt gick om intet. Inte så mycket pysslat som det kan bli i stugan, men en mössa i den passande oktoberfärgen rosa blev det iallafall.
Marknaden vi var på var trevlig, men så mycket shoppande blev det inte. Bara en disktrasa och ett garnnystan (nähä!) följde med hem. Men det är ju alltid mysigt att åka på utflykt med härligt sällskap, så det var en bra dag.

9 kommentarer:

Hemligt

10/01/2009 06:24:00 em jojo 2 Comments

 
I förrgår hade vi pysselverkstad igen, hemma hos mig den här gången. Vi kan ju inte visa allt vi håller på med innan julmarknaden. Lite hemlig måste man ju få vara. En del saker kommer ju säkerligen att omvandlas till julklappar också, så det enda jag säger idag är att fina vännens idéer är väldans fiffiga och resultatet kommer att göra sig mycket bra i marknadsståndet...
I morgon är det utflyktsdags igen! Ska på höstmarknad. Oh, härliga vardagslyx!

2 kommentarer: